preskoči na sadržaj

Gimnazija Metković

Login
Tražilica
Matematika je in

Nastava matematike u 

Gimnaziji Metković

Kalendar
« Svibanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 3. 2018.

Ukupno: 258467
Ovaj tjedan: 532
Danas: 18

 

 

Njemački jezik

I-Pad Koffer im Gymnasium Metković                                                               

Europski dan jezika
Svjetlana Bebić / datum: 26. 9. 2020. 18:12

Budući da ove godine Europski dan jezika pada u subotu, uz pomoć i organizaciju Goethe Instituta mi smo taj vrlo važni dan, za sve one koji cijene višejezičnost, u Gimnaziji Metković obilježili dan ranije.


[OPŠIRNIJE](.de)MOTIVACIJA NASTAVNIKA NJEMAČKOG JEZIKA
Svjetlana Bebić / datum: 24. 3. 2020. 15:19

Već godinama se nastavnici njemačkog jezika bore za bolji status ovog školskog predmeta u odnosu na ostale školske predmete, ali ispred njih stoje mnoge zapreke koje im onemogućavaju normalan i nesmetan rad, te im na taj način slabe njihov entuzijazam i motivaciju koja je itekako potrebna u njihovom radu. Samo neke od zapreka su: u osnovnoj školi nastava ovog predmeta kao izbornog predmeta se uglavnom odvija u drugoj smjeni ili 7. i 8. sat, budući da je ovaj predmet izborni predmet, u osnovnoj školi nastavnici često učenike nagrađuju i boljim ocjenama nego što to zaista zaslužuju kako bi zadržali pristojan broj učenika u svojim skupinama, učenici više ne dobivaju dodatan bod prilikom upisa u srednje obrazovanje na pohađanje njemačkog jezika kroz osnovnu školu, u mnogim srednjim školama se uči od početka ne uzimajući u obzir to jesu li učenici kroz osnovnu školu učili njemački jezik ili nisu, na taj se način učenici u startu demotiviraju za daljnje učenje, njemački jezik se rijetko može čuti na različitim medijima, te je iz tog razloga učenicima vrlo stran i “ nepamtljiv ” , na natjecanjima iz njemačkog jezika zadaci su često neprilagođeni razinama učenja, tako da i motivirani učenici nakon što svoje jezične vještine okušaju na istima, izgube motivaciju.


[OPŠIRNIJE]eTwinning- godišnja konferencija u Cannes- u
Svjetlana Bebić / datum: 3. 11. 2019. 16:52

Kao dobitnici eTwinning nagrade Comet u kategoriji Gimnazije s projektom Die Frau im Wandel der Zeit ili Žena kroz vremena sudjelovali smo u listopadu na godišnjoj eTwinning konferenciji. Uz plenarna predavanja imali smo priliku sudjelovati u 10 izvrsnih radionica na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, razmjeniti svoja iskustva, te upoznati prosvjetare iz cijele Europe i s njima sklopiti nova poznanstva i nove projekte.


[OPŠIRNIJE]eTwinning- nacionalna oznaka kvalitete
Svjetlana Bebić / datum: 30. 9. 2019. 12:09

I ove je godine predmet Njemački jezik bogatiji za još jednu nacionalnu oznaku kvalitete za projekt "Unsere Schätze" ili "Naša blaga" kojeg su proveli učenici Gimnazije Metković u partnerstvu s učenicima Theodor Heuss Gymnasium, Recklinghausen iz Njemačke pod mentorstvom profesorica Njemačkoga jezika Svjetlane Bebić i Ane Bebić.


[OPŠIRNIJE]DaF-HackathON: Iz prakse u praksu
Svjetlana Bebić / datum: 13. 9. 2019. 21:50

Drugo mjesto na nacionalnom natjecanju DaF- HackathON u organizaciji Goethe Instituta sa svojom idejom u  nastavi osvojile su profesorice njemačkoga jezika Gimnazije Metković Svjetlana Bebić i Ana Bebić.

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "Unsere Schätze"
Svjetlana Bebić / datum: 4. 5. 2019. 20:24

Nakon zajedničkog rada na partnerskom eko-projektu „Unsere Schätze“ ili „Naša blaga“ na raznim edukativnim online- platformama napokon su nam u subotu 6. travnja u posjet došli naši partneri iz Theodor-Heuss Gimnazije; Recklinghausen, Njemačka. Naše profesorice Svjetlana i Ana Bebić dočekale su ih na aerodromu u Splitu, a mi smo ih s nestrpljenjem čekali u Metkoviću. Kako su stigli tek u večernjim satima ostatak večeri smo proveli kod kuće, upoznavajući naše goste s našim obiteljima.


[OPŠIRNIJE]IV. Studijski dani Njemačkog jezika Goethe Institut Zagreb
Svjetlana Bebić / datum: 18. 3. 2019. 19:12

Nit vodilja inkluzije usmjerena je, za razliku od integracije, prema svim ljudima, a njezin je cilj učiniti školu poticajnim, ugodnim i izazovnim mjestom učenja za sve učenike, ali i profesore. Cijela je škola na dobitku. (Wilfried W. Steinert)“


Budući da je inkluzija jedan od najčešćih pojmova u sustavu odgoja i obrazovanja cijelog svijeta tako je i Goethe Institut upriličio prigodu velikom broju nastavnika Njemačkog jezika kako bi se upoznali s različitim metodama i iskustvima vezanim uz tu temu. Dakle puna dva dana su nastavnici imali priliku sudjelovati na predavanjima i radionicama sveučilišnih profesora koji su svoja iskustva gradili u raznim obrazovnim sustavima širom svijeta.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju