2019-03-18 19:12:12

IV. Studijski dani Njemačkog jezika Goethe Institut Zagreb

Nit vodilja inkluzije usmjerena je, za razliku od integracije, prema svim ljudima, a njezin je cilj učiniti školu poticajnim, ugodnim i izazovnim mjestom učenja za sve učenike, ali i profesore. Cijela je škola na dobitku. (Wilfried W. Steinert)“


Budući da je inkluzija jedan od najčešćih pojmova u sustavu odgoja i obrazovanja cijelog svijeta tako je i Goethe Institut upriličio prigodu velikom broju nastavnika Njemačkog jezika kako bi se upoznali s različitim metodama i iskustvima vezanim uz tu temu. Dakle puna dva dana su nastavnici imali priliku sudjelovati na predavanjima i radionicama sveučilišnih profesora koji su svoja iskustva gradili u raznim obrazovnim sustavima širom svijeta.

Na samom svečanom otvaranju su dodjeljena i priznanja, pa je između ostalih i profesorici Svjetlani Bebić voditelj Odjela za kulturu i obrazovanje Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u RH Arne Hartig uručio nagradu i priznanje za izuzetan doprinos u okviru PASCH – inicijative. Ova se nagrada po prvi put dodijelila nastavnicima Njemačkog jezika širom svijeta i od 65 nominiranih izabrano je 10 nastavnika Njemačkog jezika. U žiriju su sudjelovali predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Njemačke, Centrale za inozemno školstvo Republike Njemačke, Goethe instituta, Njemačke akademske službe za razmjenu i pedagoške službe za razmjenu, te Ministarstva kulture Republike Njemačke.


Gimnazija Metković