2020-10-14 19:51:28

USUSRET DANIMA ERASMUSA

“Putuj, uči, vrati se kući”
Pod vodstvom mentorice profesorice Suzane Nižić, učenici Gimnazije Metković
Petar Borovac, Maria Kristina Majčica, Nikola Čupić, Sara Jerković, Matija
Dominiković
snimili su radijsku emisiju “Putuj, uči, vrati se kući”.

 

Kratak osvrt učenika:

“Krajem prvog polugodišta profesorica nam je spomenula radijsku emisiju. Kako smo svi veliki zaljubljenici u podcast koji je sličan radijskoj emisiji, odlučili smo se prijaviti za sudjelovanje.

Na odabir teme smo potrošili najviše vremena, međutim uz prijedlog profesorice Suzane Nižić, shvatili smo što nam je svima zajedničko, a to je sudjelovanje u Erasmus projektima. Bilo je teško podijeliti tko će biti voditelj, a tko gost jer smo svi doživjeli brojna iskustva na mobilnostima.

Nakon što je odluka pala, počeli smo sa snimanjem jedno poslijepodne. Bez profesionalne opreme i bez zvučno izolirane prostorije počeli smo sa snimanjem u potkrovlju Gimnazije Metković, Petar, Maria Kristina, Sara, Matija i Nikola. Prvo snimanje trajalo je dugih šest sati, međutim shvatili smo da snimanje radijske emisije nije lagan posao. Sljedeća dva poslijepodneva snimili smo ostatak emisije, a snimali smo iPhoneom.

Nakon snimanja, prešli smo na najteži dio-montažu. Montirali smo u programu Adobe Audition, a montiranje je potrajalo do dugo u noć.

Emisija govori o nezaboravnim Erasmus iskustvima i avanturama, a glavni cilj je mladima približiti projekt i dati im motivaciju da se priključe u sljedeći.

Smatramo da je Erasmus projekt jedinstvena prilika da mladi vide svijet, upoznaju novu kulturu, jezik i ostvare brojna prijateljstva diljem Europe.”

LINK: https://youtu.be/IbEawXVdPCI


Gimnazija Metković