2018-02-02 10:41:00

Ugostili smo Branka Baričevića, voditelja Predstavništva Europske komisije u RH

Kao Škola ambasador Europskog parlamenta, 1. veljače 2018. ugostili smo u našoj čitaonici g. Branka Baričevića, voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Tom prilikom posjetili su nas i učenici i nastavnici iz osnovnih i srednjih škola u Dolini Neretve: O.Š. Stjepana Radića, O.Š. Don Mihovila Pavlinovića, Srednja škola Metković Srednja škola Andrije Kačića Miošića iz Ploča. Zajedno s naših četrdesetak učenika trećih i četvrtih razreda sudjelovali su u dvosatnom razgovoru s g. Baričevićem o raznim gorućim europskim temama i problemima mladih.

Naši učenici postavljali su dobro informirana i izazovna pitanja poput hrvatskog spora sa Slovenijom, iseljavanja mladih iz zemlje, Brexit-a, Istanbulske konvencije, a g. Baričević dao im je konkretne odgovore sa stajališta Europske komisije.

Zbog svog dugogodišnjeg iskustva u diplomaciji te u europskoj i svjetskoj politici, pozvao je svoju publiku da gleda širu sliku problema te je našim učenicima i gostima, koji se spremaju na novo poglavlje života odabirom studija i karijera, prenio poruku optimizma i otvorenosti prema svijetu.

Za g. Baričevića imamo još mnogo pitanja i pozivamo ga opet na još koji ugodan razgovor!


Gimnazija Metković