2021-12-14 07:30:20

Spasite Božić!

Spasite Božić! - zvala se radionica na njemačkom jeziku u organizaciji Goethe Instituta održana u Zagrebu. Na radionici je sudjelovao 21 učenik i dvije profesorice iz njemačkog jezika; prof. Ana Bebić i Svjetlana Bebić

Dana 9. prosinca je ova skupina učenika imala zadatak kroz escape radionicu na njemačkom jeziku  naći i spasiti otetog Djeda Božićnjaka kojega su skrivali negdje u Zagrebu. Učenici su odrađivali u manjim skupinama jedan po jedan zadatak otkrivajući kodove, na taj su način upoznavali znamenitosti grada Zagreba i bili svakim rješenim zadatkom sve bliže Djedu Božićnjaku.

 

Na samom startu su dobili prigodne darove Goethe Instituta koje im je uručila Koordinatorica projekta Inicijativa „Škole: partneri budućnosti” Goethe-Institut Kroatien Ana Vlahek Horvat, koja je i vodila ove radionice.

 

 

Spustivši se uspinjačom uspješno su riješili i zadnji zadatak, te tako spasili Božić.

 

Uspjeh su proslavili zajedničkim ručkom.

Poslijepodnevnu radionicu su odradili u bogatom Muzeju za modernu umjetnost gdje su se kroz drugu radionicu također na njemačkom jezikuupoznali s poznatim umjetnicima toga razdoblja i njihovim djelima.

 

Doživjeli su i ovogodišnji prvi snijeg u Zaprešiću gdje su bili smješteni. Udoban boravak  i prenoćište im je omogućio Goethe Institut u dvorcu Lužnica ili Marijin dvor https://luznica.com/ kod sestara milosrdnica.


Gimnazija Metković