2021-11-05 19:38:00

Svatko može nešto učiniti! Jeder kann etwas tun!

Für mehr Nachhaltigkeit und Umweltschutz im Alltag und in der Schule
Der Name unseres Projekts regt jeden von uns an, darüber nachzudenken, was wir für unseren Planeten Erde tun können.
Die wissenschaftliche Forschung warnt uns, dass sich die Erdatmosphäre aufgrund unseres rücksichtslosen Verhaltens erwärmt, Meerestiere bedroht sind und ganze Arten aussterben.


Za veću održivost i zaštitu okoliša u svakodnevnom životu i školi
Naziv našeg projekta potiče svakog od nas na razmišljanje o tome što možemo učiniti za naš planet Zemlju.Znanstvena istraživanja upozoravaju da naše nepromišljeno ponašanje zagrijava Zemljinu atmosferu, morske životinje su ugrožene, a cijele vrste izumiru.Koliko smo toga svjesni? Što možemo učiniti protiv toga?

Link projekta:

https://twinspace.etwinning.net/216531/home

Projekt je partnerski online projekt učenika Gimnazije Metković i to 2.a i 3. a razreda i učenika naše partnerske škole iz Njemačke Theodor- Heuss Gymnasium, Recklinghausen. Koordinatorice projekta su profesorice njemačkog jezika Ana Bebić i Svjetlana Bebić iz Gimnazije Metković i profesorica engleskog jezika i biologije Minela Musemić iz Theodor- Heuss Gimnazije.

Projekt smo započeli u studenom 2021. godine i osmišljen je kroz izazove učiti živjeti s prirodom prema ciljevima UN- Agende održivog razvoja do 2030. g. Osmišljavali su ga učenici zajedno s njihovim mentoricama putem mrežnih sastanaka preko aplikacije zoom.


Gimnazija Metković