2022-10-22 20:17:15

„MAMA, BUDI ZDRAVA“

Udruga „SVE za NJU“ povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke u osnovnim i srednjim školama provodi projekt „Mama, budi zdrava.“

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Cilj projekta je upoznavanje učenika o važnosti prevencije raka dojke i maternice kako bi svoje majke i druge ženske članove obitelji potaknuli na pravovremene preglede. Učenici kroz projekt stječu spoznaje o vlastitom zdravlju i odgovornosti prema sebi i obitelji. Također, učenike se potiče na razvoj empatije prema oboljelim i liječenim od raka dojke. Projekt se provodi snimanjem fotografije „ružičaste vrpce“ koju učenici oblikuju svojim tijelima i ružičastim balonima. Na našem školskom igralištu gimnazijalci su oblikovali vrpcu i na znak svojih profesora stavili su balone na glavu, srce te mahnuli balonima puštajući ih u let. Svaka učenica i učenik dobili su edukativni letak s pozivom na brigu o vlastitom zdravlju.

2018. godine projekt „Ružičasti listopad“ predstavljen je u Gimnaziji Metković čime smo postali jedna od škola sudionica koja podupire i pomaže u radu udrugu „SVE za NJU.“

Koordinatori projekta u Gimnaziji Metković su prof. Marija Volarević i prof. Stipan Prce uz potporu i pomoć ravnatelja i svih djelatnika gimnazije.

 


Gimnazija Metković