2022-10-22 20:28:53

Svjetski dan hrane

 

Povodom Svjetskog dana hrane, 16.10. učenici trećih razreda pod vodstvom mentorica prof. Marije Volarević i prof. Sandre Šoše izradili su u našoj školi prigodne plakate i prezentaciju kako bi obilježili taj dan.

Cilj obilježavanja ovog dana je upoznavanje učenika s vrstama prehrane, načinim recikliranja hrane, posljedicama loših prehrambenih navika koje donosi moderno životno doba (pretilosti), te suočavanja s realnošću s kojom se nažalost susrećemo i u ovim modernim vremenima, a to je glad u svijetu.

Učenici 3.d razreda: Petra Obradović, Maria Perlić, Matej Dropuljić, Petar Bubalo i Mišo Draženović su izlaganjem prezentacije detaljnije upoznali učenike s ovom temom.

Prema statističkim podacima njemačke humanitarne organizacije Welthungerhilfe, koji se objavljuje svake godine, brojke pokazuju da u svijetu trenutno gladuje oko 811 milijuna ljudi, a još 41 milijun je na rubu gladi. Brojke su poražavajuće, te svi kao društvo moramo biti pokretač pozitivnih promjena.

Učenici su se zaključili da su zdrava prehrana, načini recikliranja hrane , bolesti poput pretilosti i glad u svijetu jednostavno životno važne teme koje treba što češće obrađivati, a ne samo na Svjetski dan hrane. Svi smo se na kraju složili da su uz zdravo tijelo i zdrav duh, izuzetno važne i zdrave i sretne misli, a s obzirom da se čak 90 posto hormona sreće sintetizira u našim crijevima, počastimo ih što kvalitetnijim i zdravijim obrocima.


Gimnazija Metković