2022-11-14 12:47:01

Mjesec hrvatske knjige – likovne radionice

Svake godine od 15. listopada do 15. studenog održava se manifestacija Mjesec hrvatske knjige. Cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa.
2022. godina proglašena je Europskom godinom mladih pa se ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige tematski osvrće na generaciju K čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…), a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu.
Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći.


Ove godine su u našoj školskoj knjižnici, pod mentorstvom prof. likovne umjetnosti Marijane Dodig, prof. hrvatskog jezika Martine Tomić, Vedrane Pažin, Marije Tomić Veraja i školske knjižničarke Antonije Glamuzine učenici na likovnim radionicama izrađivali straničnike sa citatima hrvatskih pisaca i pjesnika.
Kako je to izgledalo možete vidjeti u galeriji slika, kao i neke od mnogobrojnih kreativnih uradaka naših učenika.


Gimnazija Metković