2022-11-17 18:27:19

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 

Učenici i djelatnici Gimnazije Metković prigodnim programom, uređenjem školskih panoa i paljenjem svijeća odali su počast žrtvama Domovinskoga rata, Vukovara i Škabrnje, gradova koji su simbol otpora i slobode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Vukovar i Škabrnja branili su našu Domovinu. Oni su mjesta posebnogdomovinskog pijeteta! Stradanja žrtava Vukovara i Škabrnje nenadoknadiva su u ljudskom, sudbinskom smislu. Mnogi su položili svoje živote za dobrobit nadolazećih generacijaTaj život nikada više ne smije biti život mržnje i podjela. 

 

 

 

Učenice Maria Perlić, Marija Matić, Jana Ivanković, Jana Udženija, Leona Matuško, Anamarija Ivanković i učenici Matej Dropuljić i Josip Terzić pod vodstvom mentorica prof. Marijane Dodig, prof. Martine Tomić, prof. Andrijane Vuica i knjižničarke Antonije Glamuzina uredili su školske panoe.

 

 

Učenice Ivana Šutalo, Tea Šprlje i učenici Goran Martinović, Petar Popović, Luka Popović, Tomislav Marenić, Ivan Bebić i Jakov Šaravanja zajedno sa svojim mentoricama, prof. Vedranom Pažin i prof. Marijom Tomić Veraja, pripremili su prigodni program kojim su obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te pozvali sve učenike i djelatnike Gimnazije Metković da upale svijeće u Gradskom parku u znak sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

 

 


Gimnazija Metković