preskoči na sadržaj

Gimnazija Metković

Login
Tražilica
Matematika je in

Nastava matematike u 

Gimnaziji Metković

Tekuće obavijesti
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Državna matura
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 3. 2018.

Ukupno: 292170
Ovaj tjedan: 125
Danas: 128

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Božićna priredba
Autor: Administrator , 24. 12. 2018.

Na božićnoj priredbi Gimnazije Metković 21. prosinca okupili su se učenici, profesori i djelatnici škole kako bi u predbožićnom ozračju čestitali Božić jedni drugima.


Druženje smo započeli kvadriljom koju su plesali svi učenici škole pod vodstvom nastavnika tjelesne kulture, profesora Stipana Prce i profesora Ivana Šprlje.  Nakon plesnih pokreta u dvorani program je nastavljen u predvorju škole. Glazbeni studio Gimnazije Metković otvorio je program pjesmom „Tiha noć“, a potom su se prigodnim riječima o Božiću obratili učenici Marijeta Kežić i Matija Dominiković. GSGM otpjevao je „Svim na zemlji mir, veselje“ te tako poželjeli svima da vrata srdaca budu otvorena u božićnoj noći. Prekrasnim glasom i nastupom oduševila je Iva Goluža u izvedbi pjesme „Ave Maria“, a zatim je Klara Pavičić na flauti pokazala svoje umijeće.

 „Dobrodošlicu Božiću“ govorila je Marijeta Kežić i tim stihovima najavila Mariju Previšić koja je slavujskim glasom otpjevala „You raise me up“. Stihove Rajmunda Kuparea krasnoslovila je Marta Gabrić, a završim je stihovima: „Podaj nam Tvoje svjetlo da nam od njegova žara / Preplanu čela, i ruke i oči / Da nam dlanovi zadrže naslage zlata, / Kad se budemo s Tobom rukovali ove Svete Noći“, publiku uvela u posebno raspoloženje pjesme „Hallelujah“ u izvedbi Ive Goluže. Marko Jakić i Barbara Mušan poslali su snažnu poruku stihovima Stjepana Licea „Obasjaj svijet svojom vjernošću Betlehemu“, a uslijedila je pjesma „Holy Night“ u izvrsnoj izvedbi Marije Previšić.

Glazbeni Studio Gimnazije Metković pod vodstvom profesorice Vanje Gabrić zaključio je program veselom pjesmom „Jingle Bells“. Za GSGM nastupili su: Klara Jerković, Klara Pavičić, Iva Senta, Matea Marević, Iva Goluža, Nina Jerković, Marija Previšić, Ivan Vladimir (glasovir), Mateo Mustapić (el. gitara), Ivica Grbavac (bas-gitara), Klara Pavičić (flauta). Recitatore su vodile prof. Ivanka Ujdur, prof. Lidija Puljan i prof. Martina Pačić.

Dan je završio u zdravom sportskom duhu  finalom malonogometnog turnira Gimnazije Metković.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Knjižnica

 

Školska knjižnica opskrbljuje učenike vještinama za učenje
kroz cijeli život, razvija njihovu maštu i osposobljava ih za život odgovornih građana.

Školska knjižnica daje potporu učenju, nudi knjige i izvore koji omogućavaju svim članovima škole da razvijaju kritičko mišljenje, te da postanu stvarni korisnici obavijesti u svim oblicima i medijima.
(UNESCO, Manifest za školske knjižnice)

Radno vrijeme knjižnice i čitaonice sa korisnicima:  pon –pet  7.30-13.30 

Knjižnični fond: 10448 knjiga

Program za knjižnično poslovanje: MetelWin

Ovdje možete izvršiti pretraživanje kataloga školske knjižnice

preskoči na navigaciju