preskoči na sadržaj

Gimnazija Metković

Login
Tražilica
Matematika je in

Nastava matematike u 

Gimnaziji Metković

Tekuće obavijesti
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Državna matura
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 3. 2018.

Ukupno: 292175
Ovaj tjedan: 135
Danas: 140

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sudionici Međunarodnog kongresa školskih knjižničara posjetili su Gimnaziju Metković
Autor: Administrator , 30. 10. 2019.

U petak, 25.10. knjižnicu Gimnazije posjetili su sudionici 48. Svjetskog kongresa školskih knjižničara koji se održavao u Dubrovniku.

Učenici fakultativne nastave Medijska kultura pod mentorstvom prof. Suzane Nižić u čitaonici su priredili izložbu fotografija Metkovića koje su sami napravili.

.

 


Sudionici Međunarodnoga kongresa školskih knjižničara posjet Gimnaziji Metković i gimnazijskoj knjižnici završili su u društvu književnika – učenika glumaca koji su kostimom i knjigama u rukama vjerno dočarali lik i vrijeme pojedinoga pisca. Učenici su na svečanim odijelima za ovu priliku imali napisana imena poznatih književnika koje su predstavljali. Dok su čekali goste, čitali su stihove, svirali i pjevali te stvarali lijepo i afirmativno ozračje u Mjesecu knjige.

U takvoj svečanoj atmosferi goste Međunarodnog kongresa školskih knjižničara na engleskom je pozdravio Dobriša Cesarić (Nikola Jurković, bubnjar benda Glazbenog studija Gimnazije Metković).
Miroslav Krleža (Hrvoje Jerković) započeo je recitirati Khevenhiller, A. D. 1579.

Nigdar ni tak bilo / da ni nekak bilo, / pak ni vezda nebu / da nam nekak nebu. / Kajti:kak bi bilo da nebi nekak bilo, / nebi bilo nikak, ni tak kak je bilo.:

Zatim je na opće iznenađenje repao uz asistenciju već spomenutog bubnjara Dobrišu Cesarića, Antuna Branka Šimića (Toni Grgić) na gitari, Ivana Slamniga (Ivica Grbavac) na bas-gitari i Vladimira Nazora (Milan Vrankić, pijanist).

Iva Goluža otpjevala je pjesmu Dragutina Tadijanovića Dugo u noć, u zimsku bijelu noć. Svojim baršunastim glasom toplo je afirmirala gostima ovu prekrasnu pjesmu, a sam autor (Jure Kraljević) sa zanimanjem ju je gledao i slušao u društvu Tina Ujevića (Marko Obšivač), Antuna Gustava Matoša (Antonio Popović) i Ante Kovačića (Šimun Ilić). Pojavio se i Dinko Šimunović u društvu Marije Jurić Zagorke (svestrana flautistica Klara Pavičić).
Uz simbolični, ali zanimljiv koncepcijski program knjiga je stavljena u funkciju učenika škole. Sudionici Kongresa poželjeli su još programa, ali se oglasilo školsko zvono. Svoje zadovoljstvo nisu krili te su ovjekovječili svečani trenutak fotografirajući se s poznatim književnicima  i svojom mentoricom profesoricom Vanjom Gabrić.

Zadovoljstvo čitavim projektom pokazao je i domaćin, ravnatelj Jozo Jurković,
pedagoginja Mirjana Šutalo, knjižničarka Antonija Glamuzina te profesorice Marija
Tomić, Ivanka Ujdur, Josipa Antunović i Vanja Gabrić koje su se timski pridružile
osmišljenom programu knjižničarke Antonije Glamuzine i profesorice Suzane Nižić.

U sklopu Kongresa bilo je održano preko 80 znanstvenih i stručnih izlaganja, radionica i prezentacija. Govornici su bili najstručniji, najpoznatiji i najiskusniji poznavatelji teorije i prakse školskoga knjižničarstva iz cijeloga svijeta.

https://drive.google.com/drive/folders/10JN7GrSWgTtrLLYUnPU-SKyWtSSeFNkY?usp=sharing

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Knjižnica

 

Školska knjižnica opskrbljuje učenike vještinama za učenje
kroz cijeli život, razvija njihovu maštu i osposobljava ih za život odgovornih građana.

Školska knjižnica daje potporu učenju, nudi knjige i izvore koji omogućavaju svim članovima škole da razvijaju kritičko mišljenje, te da postanu stvarni korisnici obavijesti u svim oblicima i medijima.
(UNESCO, Manifest za školske knjižnice)

Radno vrijeme knjižnice i čitaonice sa korisnicima:  pon –pet  7.30-13.30 

Knjižnični fond: 10448 knjiga

Program za knjižnično poslovanje: MetelWin

Ovdje možete izvršiti pretraživanje kataloga školske knjižnice

preskoči na navigaciju